Miksi vertailla lainoja?

Jos on hakemassa lainaa, saattaa helposti iskeä houkutus tarttua ensimmäiseen tarjoukseen. On kuitenkin tärkeää vertailla useita tarjouksia ennen päätöksen tekemistä. Lainavertailupalvelut voivatkin auttaa tekemään tämän nopeasti ja helposti.

Lainojen vertailuun on monia hyviä syitä. Jos lainatarjous ei miellytä, sinun ei ole pakko hyväksyä lainaa. Vertaileminen ei kuitenkaan maksa sinulle mitään, joten se ei voi olla missään nimessä huono idea. Lainojen vertaileminen on osa vastuullista talouden hallintaa, sillä korot pysyvät kurissa. Pankista pankkiin vierailu vähenee, kun käytät lainanvertailupalvelua, minkä lisäksi säästät myös kuluissa. Olemme listanneet syitä, miksi laina kannattaa vertailla.

Kaikkein huonoimmassa asemassa lainan hankkijana olet, mikäli päädyt ottamaan ensimmäisen lainan, jota sinulle ollaan tarjoamassa. Pienetkin erot lainoissa voivat nostaa kuluja huomattavasti. Aina et voi myöskään olla varma, onko lainan myöntäjätaho laatinut reilut ehdot lainallesi. Ennen kuin päätät ottaa lainan, sinun kannattaa miettiä, mikä vertailutapa on sopivin. Voit vertailla lainoja kahdella tapaa: kysymällä itse tarjouksia pankista tai hyödyntämällä lainavertailupalvelua, joka vertailee lainat puolestasi nopeasti ja kätevästi. Näistä jälkimmäinen vaihtoehto on selkeästi itsesi kannalta nopeampi keino hankkia laina.

Miten lainavertailu tapahtuu käytännössä

Pankkien myöntämissä lainoissa voi olla suuriakin eroja eri pankkien välillä. Yleensä lainavertailun tekeminen on täysin ilmaista erilaisissa palveluissa. Palveluita on tarjolla runsaasti, joten niistä voi valita itselleen sopivimman. Yleensä tarjousten pyytäminen ei myöskään velvoita sinua asiakkaana mihinkään. Päätöksen tekemiseen annetaan yleensä hyvin aikaa, eikä päätöstä tarvitse tehdä heti tarjoukset saatuaan. Lainatarjouksiin kannattaakin tutustua rauhassa ennen lainan valintaa.

Kulut esitellään selkeästi vertailuissa. Suositeltavaa on valita laina, joka on edullisin todellisen vuosikoron mukaan. Tällöin kaikki lainan kustannukset on huomioitu korkoprosentti mukaan lukien. On kuitenkin hyvä muistaa, että lainatarjoukset ovat aina henkilökohtaisia.

Lainavertailupalvelun käyttämisestä on useita etuja:

Ensinnäkin näet kaikki vaihtoehtosi yhdessä paikassa. Näin säästät sekä aikaa että energiaa.

Lainavertailupalvelut voivat auttaa sinua säästämään rahaa. Niillä on usein pääsy erikoistarjouksiin ja alennuksiin, joita et välttämättä voisi löytää itse.

Lisäksi vertailupalvelut voivat auttaa sinua neuvottelemaan lainanantajien kanssa paremmista ehdoista.

Lainavertailupalvelut tarjoavat puolueettomia neuvoja. Luotettava lainavertailu ei ole sidoksissa mihinkään tiettyyn lainanantajaan, joten se voi antaa sinulle puolueetonta tietoa vaihtoehdoistasi. Tämä voi auttaa sinua tekemään tietoisemman päätöksen siitä, mikä laina sopii juuri sinulle.

Lainavertailupalvelun käyttäminen on järkevä tapa varmistaa, että saat parhaan mahdollisen lainasopimuksen.

Säästeliäs ihminen vertailee lainat

Säästävän ihmisen – ja myös muiden – on syytä vertailla omat lainansa. Etenkin lainojen kuluja kannattaa vertailla ennen kuin hyväksyy mitään tarjouksia.

Lainavertailulla on suuri merkitys, sillä pienissäkin summissa halvimman ja kalleimman lainan välillä saattaa olla satojakin euroja. Tästä huolimatta moni ei vertaile lainoja lainkaan.

Tarjouksen kysyminen vain yhdestä paikasta on huono idea, sillä voit saada käteesi erittäin surkean lainan sellaisine ehtoineen, joihin olet kytkettynä jatkossa.

Vain vertailemalla voit saada itsellesi sopivimman lainan.

Reilu lainanvertailupalvelu ottaa myös aina huomioon asiakkaansa.