Mitä on reilu lainavertailu?

Lainavertailu on yksinkertaisuudessaan sitä, että lainan ottaja kilpailuttaa mahdollisen tulevan lainansa vertailemalla eri lainoja ja niiden ehtoja. Lainan ottaja siis vertailee lainatarjouksia niiden ominaisuuksien perusteella. Viime vuosina lainavertailun hyödyt ovat tulleet esiin monelle, sillä yhä useampi haluaa kilpailuttaa lainansa ennen lainan hankkimista.

Reilu lainavertailu on aidosti asiakkaan puolella, lainan vertailutaho on vastuullinen toimija, sinulle tarjotaan henkilökohtaista lainatarjousta ja lainan vertaileva taho huolehtii myös turvallisuudestasi. Lainan vertailemisen ei kuulu olla harhaanjohtavaa, vaan lainat kuuluu saada vertailtua puolueettomasti ja asiakkaalla tulee olla mahdollisuus itse päättää, minkä lainan tämä haluaa ottaa tai kieltäytyä ottamasta mitään.

Ennen kaikkea lainavertailupalvelua valittaessa on hyvä huomioida, mitä luvataan ja toteutuvatko lupaukset.

Kuluttaja voi kuitenkin varmistua lainavertailupalvelun reiluudesta ja luotettavuudesta, mikäli lainavertailupalvelu…

… on aidosti asiakkaan puolella

 • On tärkeää, että lainavertailupalvelu esittää tarjoukset totuudenmukaisesti ja sellaisessa muodossa, että ne ovat helposti ymmärrettävissä ja vertailtavissa.
 • Selkeästi esitetyt lainatarjoukset eivät johda kuluttajaa harhaan, vaan ne auttavat kuluttajaa valitsemaan juuri tälle sopivimman lainan. 
 • Lainatarjoukset järjestetään aina edullisuusjärjestykseen, ja palvelu suosittelee asiakkaalle edullisinta lainatarjousta – puolueettomasti ja kuluttajan etua ajaen.

… on vastuullinen toimija

 • Lainavertailupalvelu huolehtii siitä, että saat mahdollisimman edulliset lainatarjoukset. 
 • Lainojen korot ja ehdot saattavat muuttua nopeasti ja se tekee lainojen vertailusta työlästä. 
 • Reilu lainavertailupalvelu varmistaa, että asiakas saa aina parhaat tarjoukset.

… tarjoaa henkilökohtaisia lainatarjouksia

 • Ainoa luotettava tapa verrata lainoja keskenään on hakea henkilökohtainen lainatarjous: lainanantajien tarjoamat hinnat sekä lainaehdot poikkeavat toisistaan ja vaihtelevat asiakaskohtaisesti. 
 • Lainanantaja tekee luottopäätöksen arvioiden luotonhakijan takaisinmaksukykyä. Luotettavan lainavertailun kautta lainaa haettaessa arvioidaan, täyttyykö lainanantajan asettamat ehdot lainanhakijalle. Jos kriteerit eivät täyty, hakemuksia ei välitetä eteenpäin lainkaan. Kuluttajalle ei siis tarjota lainaa, mikäli tällä ei ole takaisinmaksukykyä. Samalla lainanantajat säästyvät turhalta työltä. 
 • Reilu lainavertailupalvelu pyrkii rehellisyyteen ja avoimuuteen kuluttajia ja luotonantajia kohtaan.

… huolehtii tietoturvallisuudesta

 • Luotettava lainavertailupalvelu toimii salatussa ympäristössä ja noudattaa tietoturvastandardeja. 
 • Järjestelmät ovat ajantasaisia ja noudattavat lakeja sekä määräyksiä.